Vackert väder = vårkänslor

I morse bestämde jag mej för att ha en sydag, eftersom sambon skulle sporta hela dagen. Han funderade på hur han skulle hinna duscha mellan alla olika sport aktiviteter.............. som visades på tv idag :  )


Men när vi hade ätit frukost så ringde telefonen, det var mitt kusin barn L-M som undrade om jag ville ta en promenad ner på stan........ jag bestämde mej snabbt att följa med.
Det var ju underbart fint väder, solsken det är man inte bortskämd med............
det var nästan så man fick längtan till våren.


image678

så jag köpte en bukett tulpaner och två krukväxter Calandiva och lite böckling på Torget.

Nyhet på krukväxtfronten
Calandiva är en helt ny krukväxt framförädlad från den välkända Kalanchoe blossfeldiana, vårelden. Calandiva har exklusiva dubbla blommor och kommer till en början att finnas i fyra olika färger.

Lansering i april
Calandiva finns i butikerna från och med den 1 april. Växten kommer då att finnas i en mindre kvantitet, men från och med maj kommer antalet blommor i handeln att öka. Till en början kommer Calandiva att finnas i fyra olika färger, Calandiva White, Calandiva Pink, Calandiva Orange och Calandiva Purple. Någon gång i slutet av sommaren kommer också en tvåfärgad blomma i rosa och vitt. Ännu fler färger kommer att lanseras allteftersom.

Blomman är både hållbar och lättskött
Liksom den vanliga vårelden är Calandiva en mycket hållbar blomma. Blomningen är riklig och kan vara i upp till sex veckor. Blommorna ser ut som små rosor och växten passar utmärkt som presentblomma. Den är lättskött, trivs bäst under ljusa förhållanden och kan till och med stå i fullt solljus. Jorden hålls lätt fuktig men växten får inte överbevattnas. En dos näring en gång var tredje vecka under tillväxtperioden är lagom för att blomman ska växa bra.

En lyxig och romantisk blomma
Växtens främsta egenskap är dess blommor, vilka ger växten en aura av lyx och romantik. Också en växt i knoppstadiet är praktfull och skapar stora förväntningar som väl infrias när den börjar blomma. Calandiva är vacker såväl tillsammans med andra växter som i ensamt .
(dessa uppgifter har jag hittat på odla .nu  men bilderna är mina egna)image679

krukväxterna fick pryda sy-rummet.......Tulpanerna får stå i v-rummet.


Var även ut till Valbo köpcentrum häromdagen , då såg jag så söta vitsippsknippen (frånSIA) för 15:-/st , kunde inte låta bli så jag köpte två stycken knippen.

Dom hamnade i den pappersstrut jag gjorde för ett tagsedan.

image680
vitsipporna ser nästan ut som riktiga vitsippor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0