Några nya hjärtan.......

image351
Mina hjärtan som jag gjorde.

Satt uppe i sommarstugan ( ute på tomten i finvädret) med en liten brorsdotter och gjorde hjärtan....oj vad hon tyckte det var roligt att göra hjärtan,  hon gjorde 3 stycken som hon fick ta med sig hem dom skulle hon sälja  för 100:- st !!!!!! synd att jag inte tog någon bild på hennes hjärtan , dom blev jätte fina......
P.s Lillebror var på baksidan av huset med farmor och badade i badbassängen......

image352

Det blev en liten ängel oxå.......

Ute på vår (läs mammas) lada  hittade jag två gammla nycklar som jag "lånade" med mig hem till stan.........
passar bra i mitt syrum, på den vita vägghyllan.

image353

En till löpare/duk

Blev ju inte 100% nöjd med den förra så jag sydde en till .......den har måtten 1,30 x 50 cm.
Har lite handsömnad kvar , syr kanten runt om för hand ...................
image347


image348
Båda kortsidorna har en vågig avslutning.

image349

Jag har använt mig av en nio-blocks ruta som är 15 x 15 cm (remsorna var 6 x 110 cm) sen har jag sytt ihop nio-blocksrutan med en ruta som har måttet 15 x 15 cm (olika tyger i olika beiga färger) Frihandsquiltat på maskin, att frihands quilta på maskin tycker jag är jätte roligt, nu har jag börjat fått lite snitts på det hela.............. 

image350
Baksidan på duken. Tråden jag använt är flerfärgad/melerad, blir en läcker effekt med en sån tråd.

Hortensia & strykjärn

image346

Det var min dag igår........

image344

Fick ett vackert inslaget paket av ett kusinbarn.......

image345

Som innehöll en vacker klocka som jag länge gått och tittat på  : )

Av två av mina syskon med familjer samt mamma fick jag pengar, som jag ska köpa ett nytt strykjärn för....
av min kära sambo fick jag en Hortensia, samt att jag ska få en skänk/byrå till mitt syrum.

Tusen tack alla......

Kan ju även berätta att vi hade beställt bord för 7 personer på en av stans nyöppnade restauranger.....Jag hade ju beställt bord och tog för givet att det var inomhus, men vi fick sitta ute och det var ju inte så vidare värst varmt. Vi satt och huttrade och frös om vart annat. vi fick vänta ca 45 minuter på förrätten + dom kom in med 1 förrätt för mycket. (god förrätt) lång väntan igen i kylan , men vart var vår varmrätt ???? Lång väntan igen (1,10 tim.) skulle vara skönt om  dom hade haft dynor eller terassvärmare där vi satt ......Äntligen kom maten, vi funderade om vi skulle gå därifrån.
Vår mat kom , men nu hade dom missat en varmrätt , det tog nog 20 minuter tills den varmrätten kom till bordet.
En liten skål med ris fick vi på 7 personer, den tog slut på en gång vi beställde in en till ris , kors i taket det gick snabbt, men även den tog ju slut vi satt länge och väntade på att någon servitör/servitrice skulle komma ut, men icke sa nicke , till slut gick H in och sa till om mer ris. Maten smakade bra men kallnade fort i det kyliga vädret. samt att vi var upprörda över den bedrövliga service vi fick.

Sen när vi skulle betala var det lång , lång väntan igen.
Sånt här gör att man inte får någon vidare lust att besöka detta ställe igen , men okej dom kan få en chans till .......kanske.
Detta förstörde en del av den trevliga kvällen .............Vi gick vidare hem  till sambon och mej där vi bjöd på Irschcoffe.....DET BEHÖVDES FÖR ATT FÅ UPP VÄRMEN IGEN.

MEN VI HADE TREVLIGT ......Tack alla som var med.

P.s Maten var jätte god .......men vi var både frusna och väldigt irriterade på den usla servicen så det kändes som att vi bara kastade i oss maten för att äta medan den var någorlunda varm samt komma därifrån så fort som möjligt.
 Vi frågade om vi fick flytta in för att det var så kallt, men till svar fick vi.  -Ja. vi förstår om det är kallt men alla bord är bokade inomhus. Till saken hör att jag bokade bord på tisdagen, dom kunde ju inte veta vad det skulle bli för väder på lördagen, hade det regnat skulle vi suttit ute då med ????????


Minnen från förr........

för ca 10-15 år sedan gjorde jag denna tavla, av farmors gamla spetskragar samt lite sidenband och spetsar och en tygbit. (det blå /grå  tyget kommer från farmor, det svarta kommer från ett tyg till en  konståkningsdräkt jag sydde till ett kusinbarn), bilderna från vykort som jag klippt sönder : (

image341

Tyckte det var dags att göra om den med lite nytt tyg så det matchar mitt "nya" syrum.........
image342

På bakgrundstyget broderade jag "MEMORIES FROM MENNIE", la även dit ett litet syetui från henne samt en liten vävsked eller vad det kan vara??????
Jag ska leta reda på ett kort på farmor från då hon konfirmerade sig , då har hon en stor hatt med jättebrätte samt en lång fotsida kappa på sig, sen ska jag föra över  fotot på ett tyg som jag ska sy dit med lite spets runt kanten .

image343

Broderade även lite sy saker........ska ta nya kort sen i dagsljus så jag inte behöver använda blixt.

RSS 2.0